Υψηλοί τόνοι επικράτησαν πριν λίγο στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίαζε στη Βουλή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, οι φωνές πολλές φορές ακούστηκαν μέχρι τους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές και για εμπόδια στο έργο του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κουσελάς ζήτησε να μάθει από τον κ. Βενιζέλο τι έχει κάνει μέχρι τώρα και γιατί δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Τότε ο υπουργός ύψωσε τους τόνους, έχασε την ψυχραιμία του και οι φωνές έφτασαν στους διαδρόμους.

«’Εσύ δεν δικαιούσαι να μιλάς. Πες μας τι έκανες εσύ» ακούστηκε να λέει ο υπουργός. Τα αίματα άναψαν και ο κ. Κουσελάς βγήκε από την αίθουσα. Μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους ότι όσο ήταν υφυπουργός είχε στείλει στον Γιώργο Παπανδρέου 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, όμως το θέμα έμεινε στάσιμο.

Από την πλευρά τους Βάσω Παπανδρέου και ο Νίκος Σαλαγιάννης έθεσαν θέμα πολιτικών πρωτοβουλιών, ενώ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.

«Εάν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελλάδα, θα είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου» φέρεται να δήλωσε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών στο διευρυμένο Κοινοβουλευτικό τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ότι δεν υπάρχει στρατηγική και στόχευση στην Ευρώπη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν σχηματιστεί δύο μπλοκ. Το ένα αποτελείται κυρίως από Γερμανία και Ολλανδία και το άλλο από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία».