Ανασκευάζει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς τις δηλώσεις τους για το θέμα των φοροφυγάδων, όπου είχε υποστηρίξει ότι έχει στα χέρια του λίστα με μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

«Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε χθες από9 το βήμα της Βουλής ο πρώην υφυπουργός.

Τη «διορθωτική» δήλωση του κ. Κουσελά προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα ο κ. Κουσελάς φέρεται να είχε πει ότι είχε παραδώσει λίστα φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη που σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί, ενώ είχε συνδέσει την ενέργεια αυτή με την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλο-οφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Κουσελά να απαντά πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες.

Τέλος, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίο ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.