Στη Γερμανία θα μεταβεί την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών όπου θα έχει συνομιλίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγγέλα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας στην καγκελαρία, ενώ θα προηγηθούν δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους. Για την ατζέντα των συζητήσεων ο εκπρόσωπος είπε ότι θα είναι «τα μεγάλα θέματα που είναι και δεδομένα».

Όπως είπε θα συζητηθεί «η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, οι προσπάθειες εξυγίανσης του προϋπολογισμού και η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής». Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται το Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει την ίδια ημέρα στο ετήσιο συνέδριο του BDI, στο οποίο θα συμμετάσχει και η κ. Μέρκελ.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένα μέτρα» είπε ο κ. Ζάιμπερτ τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει το τελικό πόρισμα της τρόικας. Σε ερώτηση του ΑΠΕ αν θεωρεί θετικό μήνυμα την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι «ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό το αποτέλεσμα της τρόικας αναμένουμε».