Σε παρεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά και στη διαμάχη κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «Παραιτηθείτε», αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος περιόδευσε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τη Δέσποινα Σπανού στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, μετά το πέρας της περιοδείας ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

«Οι δηλώσεις επισήμων παραγόντων του Λευκού Οίκου, με τις οποίες επαινούν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί “ξεφορτώθηκε” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, αποτελούν όνειδος για τον ίδιο, τον εξευτελίζουν και τον διασύρουν ακόμα περισσότερο ως πρωθυπουργό δορυφόρο τους, ενώ είναι άκρως προσβλητικές για τη χώρα.

Ούτε στα πιο σκοτεινά χρόνια της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής αμερικανοκρατίας δεν υπήρχαν τόσο ιταμές επεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας μας, οι οποίες μόνο με τις προσβολές τύπου Πιουριφόυ μπορούν να συγκριθούν.

Είναι αδιανόητο και το άκρον άωτο της υποτέλειας, οι ΗΠΑ να συμπεριφέρονται στη χώρα ως να είναι σε χειρότερη θέση και από “προτεκτοράτο” και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κανένα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο τόπος, δυστυχώς, έχει μια θλιβερή κυβέρνηση η οποία συγκατανεύει στις ταπεινωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και το μόνο που κάνει είναι να στήνει κακόγουστες θεατρικές αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ γύρω από την διαδικτυακή πρωτοβουλία “Παραιτηθείτε”, πίσω από την οποία υποκρύπτεται η αξιωματική μνημονιακή αντιπολίτευση, ενώ τη στηρίζουν επίσης, με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ούτε ο κυβερνητικός εθελόδουλος μνημονιακός αυταρχισμός ούτε ψευτο-κινήματα μνημονιακής στήριξης και συνέχειας τύπου “Παραιτηθείτε”, που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να έρθει ο Κυρ. Μητσοτάκης της Λέσχης Bilderberg στην πρωθυπουργία, έχουν την παραμικρή αξία για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Οι Αμερικάνοι ας μην χαίρονται για το “ξεφόρτωμα” της κυβέρνησης από τους δήθεν “ακραίους” υπουργούς της.

Γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τα δικά τους μνημονιακά φερέφωνα στην Αθήνα και τους μνημονιακούς συνδαιτυμόνες της λέσχης Bilderberg».