Διευρύνεται η διαφορά της Ν.Δ. εις βάρος του κυβερνώντος κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Ν.Δ. προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 4%.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει 6κομματική Βουλή, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, απέχουν από το να πιάσουν κατά μισή και κατά μία μονάδα, αντίστοιχα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή. Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι, η Χρυσή Αυγή καταγράφει δημοσκοπική δυναμική 1,5%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Κόλαφο για το πολιτικό σύστημα αποτελεί η αύξηση της αποχής και της δυσπιστίας των πολιτών απέναντι στα κόμματα. Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά έρχονται πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,6%.

Το 78% των ερωτηθέντων εκτιμά πώς η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 11% υποστηρίζει ότι κινούμαστε προς τη σωστή.