Στις 5 αύριο το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης είναι η αποτίμηση των έως τώρα δράσεων της κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός του έργου της επί του θέματος.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετέχουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Λόγω απουσίας του σε αποστολή στο εξωτερικό δεν συμμετέχει στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.