Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης έχουν φέρει στην κυβέρνηση οι βίαιες επιθέσεις εναντίον βουλευτών και στελεχών της, οι οποίες έχουν λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Το θέμα αξιολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου ως εξαιρετικά σοβαρό και προκαλεί τόση ανησυχία, όση και η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, αν όχι και μεγαλύτερη. Όπως γράφει σήμερα η «Real News», μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 100 επιθέσεις κατά βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών, με αποκορύφωμα την απόπειρα λιντσαρίσματος του Νίκου Τσώνη στη Λαμία, την περασμένη Κυριακή.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σημαντικότερος υποκινητής και συνδιοργανωτής αυτών των επιθέσεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές αναγνωρίζουν σε όσους τους αποδοκιμάζουν στελέχη και οπαδούς του κόμματος.

Το στόχο να απομονώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, επεδίωκε άλλωστε, η πρωθυπουργική πρωτοβουλία για Διακομματική Επιτροπή, η οποία όμως απέτυχε, επειδή πρώτα το ΚΚΕ και στη συνέχεια η ΝΔ, την τορπίλισαν, ο καθένας για δικούς του λόγους.
Ο Γ.Παπανδρέου, λένε, δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με το θέμα. Αυτό που θα υπάρξει, όμως, είναι μια επικοινωνιακή καταιγίδα, από κορυφαία στελέχη και βουλευτές, με στόχο να απομονώσουν ιδεολογικά και πολιτικά το φαινόμενο των επιθέσεων, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο.