Κορυφαία κίνηση του σημερινού ανασχηματισμού θα είναι η μετακίνηση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η τοποθέτησή του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το νέο σχήμα θα είναι ολιγομελές γεγονός που σημαίνει ότι θα συμπαρασύρει στην έξοδο τα 2/3 των υφυπουργών και πολλούς υπουργούς. Για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών, ακούγεται το όνομα του Γ. Φλωρίδη, όμως ο πρωθυπουργός έχει το οκ και από ένα στέλεχος του τραπεζικού τομέα.

Οι φήμες στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν αποκλείουν τη χρησιμοποίηση στο ΥΠΟΙΚ, σε ρόλο αναπληρωτή Οικονομικών, έναν εκ των κ.κ. Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη. Οι ίδιες φήμες θέλουν τον κ. Λουκά Παπαδήμο να ορίζεται νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επίσης ακούγονται ονόματα από το χώρο της αγοράς όπως ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης και ο κ. Τάσος Γιαννίσης. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν αμετακίνητοι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σίγουρα εντός κυβερνητικού σχήματος, για λόγους ισορροπιών, θα παραμείνουν οι κ.κ Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης καθώς και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Αναζητείται, επίσης, το πρόσωπο για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και δεν αποκλείεται να είναι κάποιος από τους παλιούς, έμπειρους διατελέσαντες εκπροσώπους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου ή ο Χρήστος Πρωτόπαππας.