Την άποψη ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει σε κλειστό κύκλο. «Το έχουμε κάνει φέιγ-βολάν», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Real fm».

Όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δουν, που συμφέρει και που όχι το έθνος μία τέτοια εξέλιξη. Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Σημίτης στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα, εκτιμώντας, πως με την κίνησή του αυτή, να διατυπώσει δηλαδή δημόσια την άποψή του υπέρ της αναδιάρθρωσης, κατέδειξε πως έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν και όπως είπε, δύσκολα θα συγκαλέσει συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την τελευταία φορά, όπου όπως ανέφερε «έφαγε πόρτα» από τα κόμματα της Αριστεράς.

Επιπλέον, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό πολιτική δολιότητα και εκτίμησε πως η μόνη λύση για τη χώρα, «παρά το ότι θα είναι επιζήμια οικονομικά», είναι η προσφυγή στις κάλπες, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν, καθώς αυτά είναι (τα κόμματα) «που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα».