«Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους το έκανε και στην προηγούμενη 4ετια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις αντιδράσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για το Μετρό των Εξαρχείων και αν θα τον συναντήσει όπως έπραξε με τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

«Έχει δώσει δείγματα γραφής η κυβέρνηση για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθεια. Το μετρό είναι μια κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και δεν θα γίνει κανένα βήμα υποχώρησης. Εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες και δεν θα γίνει καμία υποχώρηση στα Εξάρχεια. Στο περιβαλλοντικό σκέλος έχει δώσει πλήρη αναφορά η αρμόδια εταιρεία. Η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με τα περί συνεργασίας σε κεντρικά ζητήματα», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά στις όψιμες ευαισθησίες και δεν εννοώ τον κ. Δούκα: Δε νομίζω ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν για τα δέντρα τους έπιασε ο πόνος για τον φυσικό πλούτο των Εξαρχείων αλλά είναι μια ευκαιρία για “επαναστατική γυμναστική”. Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω».