Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της ερχόμενης Κυριακής που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι διεργασίες καλά κρατούν, καθώς και τα επιτελεία των πέντε υποψηφίων αναπροσαρμόζουν την τακτική τους.

Πλέον δεν δίνουν έμφαση μόνο στον εσωκομματικό λόγο που αρθρώνουν αλλά ασκούν και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στις βιβλικές καταστροφές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel. Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Στέφανος Τζουμάκας φρόντισαν προκειμένου είτε να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές είτε να ενημερωθούν για την κατάσταση και να προβούν σε δηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

Παράλληλα η μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών κατά μια εβδομάδα από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου θεωρούν πως μόνο καλό μπορεί να της κάνει. Κι αυτό γιατί με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται το φαβορί και εάν πιστέψουμε τις σφυγμομετρήσεις αλλά και τις αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων, κύριος αντίπαλός της είναι ο κ. Κασσελάκης που με την μετάθεση της διαδικασίας θα τον αναγκάσει να διευρύνει την ασάφεια που έχει ως προς μια σειρά από θέσεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα τόσο για τον τόπο όσο και για τη χώρα.

Επίσης με το να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση εκτιμάται πως την κάνει να λειτουργεί πιο θεσμικά, υποδυόμενη τον ρόλο της επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που επιθυμεί να αποκτήσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην πλευρά του κ. Κασσελάκη θεωρούν πως η μετάθεση των εκλογών θα δώσει στον υποψήφιο την ευκαιρία να προβληθεί ακόμη περισσότερο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή, ενώ ο Νίκος Παππάς θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει επιπλέον στήριξη από κομματικούς συντρόφους του.

Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη ώστε να πείσει ότι απαιτείται να δημιουργηθεί μια σύγχρονη Αριστερά με εκείνος στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας θα πολλαπλασιάσει τις περιοδείες και θα έχει το χρόνο να ζητήσει από περισσότερο κόσμο της Αριστεράς να τον εμπιστευτεί.