Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατηγορώντας το κόμμα της αριστεράς πως «στην προσπάθειά του τις τελευταίες ημέρες να κερδίσει εντυπώσεις και να ενισχύσει την όποια κοινωνική δυναμική έχει, δυστυχώς, διολισθαίνει σε πολιτικές συμπεριφορές που μοιραία οδηγούν τις σκέψεις μας σε κακές εικόνες από το παρελθόν με παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά».

Μιλώντας ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ FM, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με την τύχη της πατρίδας και επανέλαβε την θέση του για διακομματική συνεννόηση για την επίλυση των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, στις επικείμενες εκλογές 2012.

«Ας αφήσουμε στην άκρη τα κομματικά λάβαρα, ας υποστείλουμε τις κομματικές σημαίες και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, για να μη βγάλουμε την πατρίδα μας από το δρόμο που όλοι μαζί ονειρευτήκαμε, προσπαθήσαμε και ανοίξαμε και τώρα, δυστυχώς, κλείνει μπροστά μας ερμητικά ο ορίζοντας και περισσότερο στην ψυχή των νέων ανθρώπων που βλέπουν να σκοτεινιάζει το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στοιχεία σύγκλισης.

Κάλεσε όμως το ΣΥΡΙΖΑ «να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κοινοβουλευτικό κόμμα με αρχές και πρόγραμμα, να αξιολογηθεί και να κριθεί από τη θέση του μέσα από την αντιπολίτευση και μετά αν κρίνει ο κόσμος θα του ανοίξει τον δρόμο».

Παράλληλα τόνισε πως στερείται ταυτότητας, προγράμματος και οράματος και επεσήμανε πως το χειρότερο θα είναι να πάει η εξουσία σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν.

Κριτική άσκησε ο κ. Αβραμόπουλος και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης λέγοντας πως αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς είναι απόψεις από εκείνες που εύκολα διατυπώνονται παραμονές εκλογών, χωρίς να έχουν αντίκρισμα στην πράξη.