Από τις 12:00-15:00 θα βρίσκεται αύριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, προκειμένου να μιλήσει για το έργο του.

Ο Γιάννης Σμαραγδής θα παραδώσει μάθημα σκηνοθεσίας που θα απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. αλλά και σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην τέχνη της σκηνοθεσίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή 45λεπτης ταινίας που θα αφορά στο οδοιπορικό της πολυβραβευμένης ταινίας «El Greco».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και αμέσως μετά θα αρχίσει το μάθημα σκηνοθεσίας, στο οποίο ο κ. Σμαραγδής θα προσπαθήσει να εξηγήσει πώς το η ψυχή ενός έργου μιλάει στην ψυχή του κοινού. 

Αμέσως μετά, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η οποία πραγματεύεται τη συγκλονιστική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή από τα Ψαρά, που έμαθε στην υφήλιο το χαβιάρι, διέθεσε όλα τα χρήματά του στον απελευθερωτικό αγώνα και τελείωσε τη ζωή του ως Άγιος.

Όλη η εκδήλωση θα μεταδοθεί live streaming στη διεύθυνση mms://video.auth.gr/tellogleio_smaragdhs