Είναι η πρώτη ερώτηση που του κάνουν, όποτε συναντά δημοσιογράφους, αφού βρίσκεται στο μυαλό όλων: Πόσο το έχει ακόμα μέσα του ο Valentino Rossi να κερδίσει αγώνα MotoGP;

«Είμαι πολύ περήφανος για το νέο λογότυπο που φοράω και ευτυχισμένος που επέστρεψα στην οικογένειά μου! Δεν βλέπω την ώρα να οδηγήσω τη Μ1. Πιστεύω ότι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα είναι πολύ δυνατή φέτος με μένα και τον Jorge».

«Όσο για μένα, για την ώρα καλύτερα να μην λέω πολλά-πολλά και να προσπαθήσω να καταλάβω σε τι κατάσταση βρίσκομαι, μετά την πρώτη δοκιμή με τη μοτοσυκλέτα. Η τελευταία μου νίκη σε GP ήταν το 2010, οπότε στόχος μου είναι να επιστρέψω στο βάθρο όσο ταχύτερα γίνεται και να προσπαθήσω να κερδίσω έναν αγώνα», δήλωσε ο εννιά φορές παγκόσμιος Rossi, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

«Νιώθω μεγάλη αισιοδοξία για τη σαιζόν 2013. Πιστεύω ότι η άφιξη του Valentino είναι θετικό στοιχείο και μαζί δημιουργούμε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Ξέρω ότι είναι πολύ ταλαντούχος. Θα δοκιμάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα στο επόμενο τεστ της Sepang και νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να αναδειχθούμε πάλι πρωταθλητές.

Όπως πάντα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς είναι η πιο ανταγωνιστική κατηγορία. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και είμαστε από τα φαβορί», πρόσθεσε ο Jorge Lorenzo.

Αν ο «Doctor» καταφέρει να επιστρέψει έστω και εν μέρει στα χρόνια της δόξας, τότε και μόνον τότε θα μπορέσει να αφήσει πραγματικά πίσω του τα άγονα χρόνια με τη Ducati.