Η πρώτη «έκδοση» του αγωνιστικού ημερολογίου MotoGP 2014 είχε δημοσιευτεί στις αρχές Νοεμβρίου. Χτες η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη παραλλαγή του που περιλαμβάνει σημαντικές μεταβολές στη σειρά των αγώνων.

Συγκεκριμένα τα τρία ασιατικά GP σε Μαλαισία, Ιαπωνία και Αυστραλία αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις. Οι ημερομηνίες παραμένουν ως έχουν, μεταβάλλεται μόνον η σειρά διεξαγωγής τους.

Έτσι το παραδοσιακά πρώτο στην Sepang της Μαλαισίας τώρα θα διεξαχθεί τελευταίο. Τη θέση του παίρνει ο αγώνας της Ιαπωνίας στο Motegi, στις 12 Οκτωβρίου. Έπειτα ο θίασος μεταναστεύει στην Αυστραλία για τον αγώνα της 19ης Οκτωβρίου στο ανεμοδαρμένο Phillip Island. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου οι ομάδες ανεβαίνουν πια στη Μαλαισία για να συμπληρώσουν το ασιατικό τριόδιο με τον αγώνα στην υγρασία και ζέστη της Sepang.

Η Dorna δεν γνωστοποίησε τις αιτίες των αλλαγών, που μάλλον δεν θα είναι οι τελευταίες στο Ημερολόγιο του ’14. Κι αυτό διότι πιθανολογείται ότι η πίστα της Βραζιλίας δεν θα είναι έγκαιρα έτοιμη, ώστε να πάρει «ομολογκασιόν» για τον αγώνα της 28η Σεπτεμβρίου, οπότε στη θέση του θα διεξαχθεί ο 3ος ισπανικός αγώνας στην Motoroland της Αραγωνίας –που για τον λόγο αυτό θα μετατεθεί στην βραζιλιάνικη ημερομηνία.

Πάντως η απόφαση αυτή θα παρθεί αρκετά αργότερα, καθώς η Dorna θέλει να δώσει μερικούς ακόμη μήνες καιρό πριν αποφασίσει για την αντικατάσταση ή όχι του αγώνα στο Αυτοκινητοδρόμιο Brasilia Nelson Piquet.

Ακολουθεί το 2ο Προσωρινό Ημερολόγιο Αγώνων, με τις αλλαγές τονισμένες σε κόκκινο χρώμα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΣΤΑ
23 Μαρτίου Κατάρ* Doha /Losail
13 Απριλίου Circuit of the Americas Austin Texas
27 Απριλίου Αργεντινή Termas de Rio Hondo
04 Μαΐου Ισπανία Jerez de la Frontera
18 Μαΐου Γαλλία Le Mans
1 Ιουνίου Ιταλία Mugello
15 Ιουνίου Ισπανία Barcelona- Catalunya
28 Ιουνίου Ολλανδία** TT Assen
13 Ιουλίου Γερμανία Sachsenring
10 Αυγούστου Ινδιανάπολη Indianapolis
17 Αυγούστου Τσεχία Brno
31 Αυγούστου Βρετανία Silverstone
14 Σεπτεμβρίου Ιταλία (Σαν Μαρίνο) Marco Simoncelli Misano
21 Σεπτεμβρίου Ισπανία MotorLand
28 Σεπτεμβρίου Βραζιλία*** Brasilia
12 Οκτωβρίου Ιαπωνία Motegi
19 Οκτωβρίου Αυστραλία Phillip Island
26 Οκτωβρίου Μαλαισία Sepang
09 Νοεμβρίου Ισπανία Ricardo Tormo-Valencia

*Νυχτερινός αγώνας
** Ο αγώνας τελείται το Σάββατο
***Εφόσον ομολογκαριστεί η πίστα