Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 9/4) του MasterChef το Τεστ Δημιουργικότητας οδήγησε σε μονομαχίες, που εξελίχθηκαν σε… θρίλερ για τους 13 διαγωνιζομένους. Το τελικό σκορ των μονομαχιών ήταν 3-3, με την μπορντό μπριγάδα να παίρνει, τελικά, τη νίκη, αφού το μέλος της, ο Γιάννης Γεωργίου, είχε το καλύτερο πιάτο της ημέρας, κερδίζοντας και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ!

Ο Χρήστος Μοίρας από τη γκρι μπριγάδα ήταν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανάμεσα στα τρία καλύτερα πιάτα, ενώ ο Άνχελ Σαχπαζής αναδείχθηκε ως ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση για αυτή την εβδομάδα, μετά την ψηφοφορία στη χαμένη μπριγάδα.

Απόψε, Τετάρτη 10 Απριλίου, μια πολύ δύσκολη και απαιτητική Ομαδική Δοκιμασία περιμένει τα δυο μαγειρικά στρατόπεδα, σε έναν ιστορικό και πανέμορφο χώρο, τη λίμνη Βουλιαγμένης.

Οι δυο μπριγάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο και στον καλεσμένο τους, chef,John Σκοτίδα, ένα fusion menu, εμπνευσμένο από τις κουζίνες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

Οι δύο μπριγάδες ρίχνονται με ζήλο στη μαγειρική, επιθυμώντας να ευχαριστήσουν και να ικανοποιήσουν τους κριτές και τον καλεσμένο τους και φυσικά να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη.

Η δοκιμασία, αρχικά, κάποιους θα τους ενθουσιάσει, αφού νιώθουν ότι είναι στα «μέτρα» τους, αλλά τα λάθη και οι αστοχίες, που θα προκύψουν, θα αλλάξουν σύντομα τη διάθεσή τους.

Τα προβλήματα στην οργάνωση, στην κατανόηση του μαγειρικού ζητούμενου και στη συνεργασία, θα φέρουν «γκρίνια» και προβληματισμό στους διαγωνιζόμενους.

Ποια μπριγάδα θα καταφέρει, τελικά, να πάρει τη νίκη;