Η τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της και οι συντελεστές εκπομπών και σειρών ετοιμάζονται να πουν δυνατά «καλό καλοκαίρι» στους τηλεθεατές, να φορέσουν τα μαγιό της και με την πετσέτα θαλάσσης στα χέρια να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να ξεκουραστούν. Λίγο πριν το κλείσιμο της σεζόν, το πλατό του «Happy Day» άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους τηλεοπτικούς συντάκτες.

Σε χαλαρό κλίμα, όλοι μαζί ήπιαν το πρωινό τους καφεδάκι και απόλαυσαν την συζήτηση.
Ο Δημήτρης Παπανώτας μίλησε στο Newsbeast και αναφέρθηκε στην «συνταγή» της επιτυχίας του Happy Day ενώ απάντησε στο αν «φιμώνεται».

«Νομίζω ότι η συνταγή επιτυχίας του Happy Day είναι η παρέα και η καλή διάθεση. Άρα ότι και επικαιρότητα και θεματολογία και να υπάρχει, εμείς δεν νιώθουμε αλλαγές. Είμαστε το ίδιο» σημείωσε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Φιμώνεται ο Δημήτρης Παπανώτας; «Δεν θα το άντεχα. Δεν αντέχει πια το dna μου. Φυσικά, όταν είσαι σε ένα μαγαζί, θα υπακούσεις τους κανόνες που βάζει το συγκεκριμένο μαγαζί. Όμως, μετά από 36 χρόνια πορείας, ξέρεις να κρατάς ισορροπίες από μόνος σου και δεν χρειάζεται κάποιος να παρέμβει. Οπότε, αν υπήρχε παρέμβαση, θα ήταν προσβλητικό ως προς το ότι δεν ξέρεις να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Άρα δεν θα το δεχόμουν. Δόξα τω Θεώ όμως, τόσα χρόνια στον Alpha, από το 2004, 20 χρόνια σχεδόν, δεν έχει υπάρξει τέτοιο πράγμα».

Πώς επιλέγει τις συνεργασίες του

«Όλες μου οι συνεργασίες ήταν μεγάλες. Πχ στον Ant1 ήμουν πάνω από 15 χρόνια. Τώρα στον Alpha σχεδόν 20» ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας και εξήγησε γιατί οι συνεργασίες του σχεδόν πάντα είναι μακροχρόνιες. «Μου αρέσουν τα γνωστά μέρη. Και συγκεκριμένοι άνθρωποι. Με τους οποίους ξέρεις ότι θα συνεργαστείς όμορφα, ψύχραιμα, με χαρά. Το προτιμάς ακόμα και αν τα χρήματα μπορεί να είναι κάπου αλλού καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Κάθε κριτική που γίνεται, δεν γίνεται για τσαμπουκά»

Χειμαρρώδης και ειλικρινής, ο Δημήτρης Παπανώτας δεν διστάζει να εκφέρει την άποψή του στον «αέρα» του Happy Day και να την υπερασπιστεί, ακόμα και αν χρειαστεί να έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιον από τους άλλους συντελεστές της εκπομπής του Alpha.

«Δεν είμαι των εντάσεων. Απλά έχω μια πεποίθηση: πως όταν μιλάς στο κοινό πρέπει να λες την αλήθεια. Πικρή, ξεπικρή. Πρέπει να λες την αλήθεια. Και για σένα και γι’ αυτούς που περιλαμβάνει αυτή η αλήθεια. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί εντάσεις που όμως εσύ δεν θες να τις προκαλέσεις. Όταν πχ κάνω μια κριτική για ένα πρόσωπο που μπορεί να το εκτιμώ για την πορεία του και μπορεί να έχει κάνει κάτι που θεωρώ ότι είναι λάθος, το ότι το λέω, δεν σημαίνει ότι το λέω για να τον εκθέσω. Το λέω για να βελτιωθεί. Κατά την άποψή μου πάντα. Για να κάνει κάτι καλύτερο, με τα δικά μου τα μάτια πάντα. Μπορεί αυτό που κάνει να είναι πολύ ωραίο και εγώ να κάνω λάθος. Αλλά εν πάση περιπτώσει, κάθε κριτική που γίνεται, δεν γίνεται για τσαμπουκά. Γίνεται με συγκεκριμένο στόχο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βαρέσει το χέρι στο τραπέζι. Και αν μου ζητήσεις και ένα συγγνώμη, ακόμα και αν μου έχεις κάνει το χειρότερο κακό, θα σε συγχωρέσω και πάμε παρακάτω. Δεν είμαι απόλυτος, απλά έχω κατασταλαγμένες απόψεις» εξήγησε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Η σχέση του με τους διαδικτυακούς του φίλους

«Έχω ένα κοινό μεγάλο, περίπου 65.000 άνθρωποι οι οποίοι με παρακολουθούν και γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα social media μου» είπε στην συνέχεια της συζήτησης μας, ο Δημήτρης Παπανώτας και αποκάλυψε πως: «Μιλάω μαζί τους, απαντάω σε όλα τα σχόλια και ξοδεύω αρκετό χρόνο για να το κάνω αυτό. Αλλά, μέσα σε αυτούς τους 65.000 δεν υπάρχουν τα γνωστά τρολ και υβριστές. Αυτούς τους αποκλείω. Νομίζω ότι είναι από τα λίγα προφίλ που είναι πραγματικός κόσμος, της διπλανής πόρτας, που ενδιαφέρεται και θέλει να συζητήσει».

«Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η ωραία παρέα»

Λίγο πριν το φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν, ο Δημήτρης Παπανώτας σημειώνει πως την επόμενη χρονιά: «Περιμένετε να διατυπώνω τις απόψεις μου όπως τις διατυπώνω και τώρα, ελεύθερα. Μέσα σε ένα περιβάλλον, σαν αυτό, φιλελεύθερο, και ελπίζω να σας κρατήσουμε καλή παρέα, όπως σας κρατάμε τα πρωινά. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η ωραία παρέα».