Ένα πλήρες Κέντρο Τύπου για Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου, για να διευκολύνει την εργασία τους στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Κέντρο Τύπου που θα βρίσκεται στο Ζάππειο Μέγαρο θα ανοίξει τις πόρτες του το πρωί του Σαββάτου από τις 09:00 π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτό έως το πέρας της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή το βράδυ.

Για την είσοδο και εργασία στο Κέντρο Τύπου απαιτείται κάρτα διαπίστευσης και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΓΕΕ οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ πρέπει να αποστείλουν στην Υπηρεσία (e-mail: [email protected]), το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, τα εξής στοιχεία:

  • ονοματεπώνυμο
  • εκπροσωπούμενο Μέσο
  • αριθμό ταυτότητας/ διαβατηρίου
  • δημοσιογραφική ταυτότητα
  • επιστολή υπογεγραμμένη από τον αρχισυντάκτη / διευθυντή του Μέσου -στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, κινητό τηλέφωνο).

Οι κάρτες διαπίστευσης θα διανεμηθούν από την Τετάρτη 14-6-2023 έως και Δευτέρα 19-6-2023 και ώρες 10:00 – 16:00 στην έδρα της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, 4ος όροφος, γραφείο 409).

Επίσης διευκρινίζεται ότι για την παραλαβή των διαπιστεύσεων είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου του διαπιστευμένου προσώπου ή εξουσιοδότηση άλλου προσώπου προς το σκοπό της παραλαβής.

Τέλος, για την είσοδο στο χώρο του Ζαππείου μαζί με την διαπίστευση, είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου του διαπιστευμένου προσώπου.