Στην παρέα του «The 2Night Show» της Δευτέρας (14/2), καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου προστέθηκε ο Γιώργος Σαμπάνης. Ο υπερταλαντούχος τραγουδιστής και δημιουργός μίλησε για την πορεία του στη μουσική, καθώς και για τη συνεργασία του με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ποια μεγάλη επιτυχία του δόθηκε στον Αντώνη Ρέμο, ενώ είχε γραφτεί για τον Γιώργο Μαζωνάκη; Ποιο τραγούδι έμεινε για χρόνια στο «συρτάρι» μέχρι που το ερμήνευσε με τεράστια επιτυχία ο Νίκος Οικονομόπουλος;

«Είναι πολύ ιντριγκαδόρικη η ιστορία. Είναι δύο εξαίρετοι τραγουδιστές. Εγώ με τον Γιώργο ξεκίνησα από το 2008. Εκείνη τη στιγμή είχα γνωρίσει τη Νίκη Παπαθεοχάρη, μια εξαίρετη στιχουργό. Μου είχε δώσει τον στίχο και τον είχα καιρό. Κάποια στιγμή λέω θα γράψω όποιον στίχο πιάσω. Έπιασα το “Μην Ξαναρθείς” και μου βγήκε τελικά πολύ ωραία. Παίρνω τη Νίκη, της άρεσε και θα το έδινα στον Γιώργο. Του άρεσε πολύ του Μαζωνάκη κι όταν ήταν να πάμε στο στούντιο, είχε πυρετό» ανέφερε ο Γιώργος Σαμπάνης και στη συνέχεια:

«Η Νίκη νόμιζε ότι δεν ήθελε να το πει και το παίρνει και το δίνει στον άντρα της που συνεργαζόταν με τον Αντώνη Ρέμο. Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Την επόμενη ημέρα πάμε για καφέ και εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος και μου λέει “σε ευχαριστώ πολύ”. Εγώ τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να χοροπηδήξω από τη χαρά μου που θα συνεργαστώ πρώτη φορά με τον Αντώνη Ρέμο ή να τσιρίξω από τα νεύρα μου γιατί το τραγούδι είναι να το πει ο Μαζωνάκης. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πώς το λέμε στον Γιώργο και τι να πούμε στον Αντώνη; Είπα τότε να κάνουμε τράμπα το τραγούδι και της δίνω τη μελωδία του “Λείπει πάλι ο Θεός”. Μόνο έτσι ο Γιώργος δέχτηκε αυτό το πράγμα που δεν ξέρω καν αν ο Αντώνης το γνωρίζει. Εμείς οι στιχουργοί και οι συνθέτες τα κάναμε σαλάτα».

Ο Γιώργος Σαμπάνης μίλησε για τη μεγάλη αδυναμία του στον Δημήτρη Μητροπάνο, για το όνειρό του που έμεινε ανεκπλήρωτο, αλλά και τον θαυμασμό για την Χάρις Αλεξίου «θα ήθελα να δώσω ένα τραγούδι στη Χάρις Αλεξίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκάλυψε πώς ένιωσε όταν ο παραγωγός Γιάννης Δόξας, του ζήτησε να ερμηνεύσει το τραγούδι «Σ’ αφήνω τώρα στον επόμενο», αλλά και γιατί ευγνωμονεί τον Θεό που τελικά το είπε.

«Είχα γράψει τραγούδια το 2009 για τον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά δεν πρόλαβα να του τα δώσω, δεν θέλω να τα δώσω σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει λόγος, τα έχω γράψει για το δικό του ηχόχρωμα».

Συνεχίζοντας τις παρασκηνιακές αποκαλύψεις έφτασε στο «Για κάποιον λόγο» που είχε γράψει αλλά μέχρι να το πάρει ο Νίκος Οικονομόπουλος πέρασε από πολλές απορρίψεις.

«Το διάλεξε ο Νίκος Οικονομόπουλος μόνος του. Το είχα στο συρτάρι, είχε φάει πολλές απορρίψεις, νόμιζα ότι είναι μάπα» είπε.

Στον διάβα του μία φορά μονάχα ένιωσε πως συμβιβάστηκε, όταν ερμήνευσε το «Σ΄αφήνω τώρα στον επόμενο». Νιώθει όμως τυχερός και μεγάλη ευγνωμοσύνη που άκουσε τον παραγωγό του, Γιάννη Δόξα, και το έκανε, ειδάλλως η καριέρα του σήμερα μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική.

«Συμβιβάστηκα με το να πω το “Σ΄αφήνω τώρα στον επόμενο”. Ήταν για εμένα τραγικό αλλά ευγνωμονώ τον Θεό που το είπα. Είχα πολύ σκληροπυρηνική άποψη για στίχο και μουσική και όταν μου το είπε ο Γιάννης Δόξας του είπα “σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό”».