Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας (31/1) για πρώτη φορά στο «The 2Night Show» τον Ορφέα Αυγουστίδη. Ο αγαπημένος ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σασμός», θυμήθηκε ιστορίες από τα εφηβικά του χρόνια στα Εξάρχεια και μίλησε για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους γονείς του Μαρία Τζομπανάκη και Ντίνο Αυγουστίδη, αλλά και την πατρότητα.

«Είναι 10 μηνών. Απόλυτα μου άλλαξε τη ζωή ο ερχομός του. Το συναίσθημα που ανοίγει είναι αδιαπραγμάτευτα κυρίαρχος. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν» δήλωσε για τον μοναχογιό του.

Ο ηθοποιός τόνισε δστη συνέχεια πως δεν του αρέσει να πέφτουν τα φώτα επάνω του.

«Ξεκινάει μία σχέση στην οποία είσαι υπόλογος με τα περιοδικά με ποιον είσαι με ποιον δεν είσαι, τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει. Αν αλλάξεις γνώμη πρέπει να πεις γιατί άλλαξες γνώμη, θα πρέπει να δικαιολογηθείς. Είναι ένα παιχνίδι, ένα μέρος αυτής της διαδικασίας αλλά δεν με γοήτευε γιατί ένιωσα ότι είναι πιο αποτελεσματικό να μείνω προσηλωμένος στη δουλειά μου».

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε για τον τρόπο που βρέθηκε τελικά στο καστ του «Σασμού» αποκαλύπτοντας: «Όταν μου πρότειναν το ρόλο στη σειρά “Σασμός” τρόμαξα, γιατί είναι καθημερινό και με πολύ απαιτητικά γυρίσματα».

Και συνέχισε: «Είχα μεγάλη αγωνία για το “Σασμό” όταν είδα το πρώτο επεισόδιο είπα, ότι και κανένας να μη το δει, εγώ είμαι πολύ περήφανος με αυτό που κάνουμε».

Επίσης, αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιδρά ο κόσμος όταν τον συναντά τυχαία στον δρόμο: «Στο δρόμο με ρωτάνε πολύ συχνά για τη σειρά και είναι περίεργο για μένα, γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Δεν δέχτηκα έντονες επιθέσεις για τη δολοφονία του Πετρή, γιατί φάνηκε ότι τα πράγματα έγιναν με τραγικό τρόπο αλλά τον πρώτο καιρό που πήγαινα στη λαϊκή στο σπίτι μου, μου έλεγαν “τη στενοχώρησες την κοπέλα” και εγώ τους έλεγα “σας έχω ένα μυστικό, είναι ψέματα”».

Ο Ορφέας Αυγουστίδης επίσης τόνισε: «Το σενάριο του “Σασμού” είναι μία αφορμή να ακουστεί κάτι το οποίο δεν έχει σταματήσει και θα πρέπει να μπει μια τελεία σε αυτή τη σκοτεινή συνήθεια».

Πώς ένιωσε όταν έπαιξε την πρώτη σκηνή μαζί με τη μητέρα του στη σειρά;

Σε ό,τι αφορά τη συνύπαρξή του στη σειρά με τη μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη ο Ορφέας Αυγουστίδης παραδέχτηκε: «Στην πρώτη σκηνή που παίξαμε μαζί με τη μητέρα μου κοιταχτήκαμε έντονα και κάπως αποσυντονιστήκαμε. Την πρώτη μέρα που παίξαμε μαζί, κάναμε ότι δεν τρέχει τίποτα, μετά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύ ωραίο».

Και συνέχισε: «Δεν σκέφτηκα να αρνηθώ τον ρόλο λόγω της μητέρας μου. Τώρα έχω ξεπεράσει τα όποια θέματα υπήρχαν στο παρελθόν με την συσχέτιση της παρουσίας μου στην δουλειά και τους γονείς μου. Δεν ήταν εμπόδια στην πραγματικότητα. Ήθελα με κάποιον τρόπο να δημιουργήσω την δική μου ταυτότητα και να την υπερασπιστώ. Είναι η αγωνία κι η τάση των παιδιών να απογαλακτιστούν. Μετά την εφηβεία που μαλάκωσε και δουλέψαμε την σχέση μου με την μάνα μου, έφτασε η στιγμή να το κάνουμε. Αν είχα ενδοιασμούς για τον “Σασμό”, ήταν σε σχέση με την Κρήτη επειδή έχω κάνει και το Νησί» συμπλήρωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ποια εξέλιξη θα ήθελε να έχουν οι ήρωες του «Σασμού»;

Ο Ορφέας Αυγουστίδης όταν ρωτήθηκε πώς θα ήθελε να συνεχίσει η ιστορία στον “Σασμό” αν εκείνος έπιανε να γράψει τη συνέχεια του σεναρίου είπε αφοπλιστικά: «Θα ήθελα ο πόνος στον “Σασμό” να αξίζει τον κόπο. Να λυτρωθούν παιδιά που θα έρθουν».