Ο 58χρονος Παναγιώτης Σιδέρης έζησε στη Βενεζουέλα πολλά χρόνια όμως η κρίση στη χώρα τον οδήγησε να πάρει απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε να δώσει μια καλύτερη ζωή στο γιο του.

Ο Παναγιώτης δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef ώστε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να πάρει το έπαθλο αλλά και τον τίτλο. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο φιλόδοξος μάγειρας ανέφερε πως ήταν επιχειρηματίας στη Βενεζουέλα όμως η κρίση τα ανέτρεψε όλα μέσα σε μια στιγμή.

«Για να πάρεις φαγητό περίμενες μια φορά την εβδομάδα που ερχόταν η νταλίκα με το ρύζι. Ήρθα εδώ για μια καλύτερη ζωή για το γιο μου. Προσπαθούσα να δείξω στο γιο μου και την γυναίκα μου ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι ωραία. 65 βιογραφικά έδωσα σε 5 ημέρες. Όταν είσαι επιχειρηματίας και έρχεται μια στιγμή που η ζωή σε κατεβάζει από το σύννεφο που είσαι, πέφτεις άσχημα» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης στην κάμερα του MasterChef και πρόσθεσε πως: «Έχω βάλει στόχο ότι θα την πάρω και θα κερδίσω το τρόπαιο».

Όταν εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές, εκείνοι θέλησαν να μάθουν γιατί δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef και η απάντηση του, τους άφησε άφωνους. «Η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή για το παιδί μου» είπε ο παίκτης.

Η εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν ότι είχα κάνει μια γιορτή στο σπίτι μου και ήμουν με φίλους και μπήκαν κλέφτες και η γυναίκα μου που ήταν 4 μηνών έγκυος και από το φόβο της πήδηξε από το παράθυρο. Μας έκλεψαν όλους και όταν τη βρήκαμε ήταν μέσα στα αίματα. Δηλαδή ο γιος μου ζει από θαύμα» είπε ο Παναγιώτης στην κάμερα του MasterChef.