Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το MasterChef 3 με τις δοκιμασίες να είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Κάπως έτσι φτάσαμε στον αποψινό πρώτο ημιτελικό όπου βασικό υλικό το κατσίκι στην πρώτη φάση του παιχνιδιού. Εκεί οι παίκτες κλήθηκαν να δημιουργήσουν πιάτα με φαντασία προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στον εξώστη άρα και την παραμονή τους στο σπίτι.

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος δοκίμασαν τα πιάτα και αποφάσισαν πως ο νικητής της δοκιμασίας ήταν ο Μανώλης Σαρρής.

Οι υπόλοιποι παίκτες, μαζί με τους κριτές υποδέχθηκαν στην κουζίνα τον σεφ Γιώργο Βενιέρη, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα αρκετά απαιτητικό πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Καραβίδα ποσέ σε νερό καρύδας και παναρισμένη σε μαύρο τραγανό ρύζι. Σάλτσα κίτρινου κάρυ με γάλα καρύδας, ανανάς κορυφές σταμναγκάθι, πίκλα μελιτζάνα και νιόκι plantain, flakes καρύδας και φύτρες βασιλικού.

Ο Παντελής Βούρος συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία και ως εκ τούτου αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Στην τετράδα πέρασαν οι Μανώλης Σαρρής, Χρήστος Μπάρκας, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας.