Έλληνες μάγειρες και μαγείρισσες, με προϋπηρεσία στα τηλεοπτικά μαγειρέματα, παίρνουν τις κουτάλες και της ποδιές τους και την κάνουν για… Αμέρικα.

Μετά την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, τη Μαρία Λόη, τον Ευτύχη Μπλέτσα και ο Βασίλης Καλλίδης ξενιτεύεται στην Αμερική.

Ο Βασίλης Καλλίδης, που την περσινή σεζόν ξετρέλανε με τα πιάτα του και τις συνταγές του την Ελένη Μενεγάκη, έκλεισε συμφωνία με μεγάλο κανάλι της Αμερικής, όπου θα παρουσιάζει δική του εκπομπή μαγειρικής.

Η εκπομπή θα λέγεται «The cooking Odyssey».

Εκτός από τον Βασίλη Καλλίδη, ελληνικά μιλάει και η εκπομπή «Eats greek to me» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Στα 13 πρώτα επεισόδια θα ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου θα προβάλει την τοπική κουζίνα, ενώ στα υπόλοιπα 13 θα ταξιδεύει στην Αμερική και θα επισκέπτεται σταρ του Χόλιγουντ στον προσωπικό τους χώρο.

Καριέρα στην Αμερική κάνει και η Μαρία Λόη, που εκτός από το εστιατόριό της στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει και το «Cooking at Loi» στο κανάλι PBS.

Τέλος, ο Ευτύχης Μπλέτσας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη μαμά πατρίδα για να κατακτήσει την Αμερική με το «Cook Smart -Save Cash».

Στην εκπομπή θα παρουσιάζει απλές και νόστιμες συνταγές του σήμερα, που συνδυάζουν την ελληνική κουζίνα και το πάθος του για υγιεινή διατροφή με ένα μοντέρνο twist.