Τον διάσημο ελληναμερικάνο ηθοποιό Billy Zane υποδέχεται σήμερα ο Γιώργος Σατσίδης στη εκπομπή Movies & Stars στο MTV GREECE στις 20.00.

O Γιώργος Σατσίδης με αφορμή τα Όσκαρ βρέθηκε στο Λος Άντζελες και πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου το γυρίσμα της εκπομπής στο Χόλιγουντ. Ο Ζέιν σχολίασε τα πρόσφατα Όσκαρ, την επαναφορά του θρυλικού Τιτανικού σε 3D στους κινηματογράφους και το πώς βλέπει όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Πώς αισθάνεσαι ως Έλληνας στο Χόλιγουντ; Όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα που δέχεται η χώρα σε κάνει να ντρέπεσαι;

«Δεν έχω ντραπεί ποτέ. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Είμαι πατριώτης, είναι στο DNA μου. Αν και γεννήθηκα στο Σικάγο, οι γονείς μου είναι από τη Σπάρτη. Έχω συνδεθεί απίστευτα με το μέρος, οπότε δεν αισθάνομαι καμία ντροπή.

Δεν μπορείς να κρίνεις ένα έθνος εξαιτίας των πρακτικών που ακολουθούν οι πολιτικοί του Νιώθω περήφανος, απογοητευμένος, νιώθω λυπημένος. Αισθάνομαι κι εγώ την απογοήτευση που νιώθετε κι εσείς και ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση. Θα ήθελα να δω την Ελλάδα να μην ξεπουλιέται στους γείτονές της. Θα ήθελα να διατηρήσει την κατοχή των λιμανιών της και των εδαφών της. Νομίζω ότι όλοι αυτό θα ήθελαν, εκτός από τους αγοραστές!”

Σου λείπουν πράγματα από την Ελλάδα;

«Ναι, καθημερινά. Μου λείπει η ενέργεια. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, το πνεύμα μου γεμίζει. Δεν ξέρω αν είναι ο μαγνητισμός από τα ιερά μάρμαρα που δημιουργεί αυτό το τρελό μαγνητικό πεδίο όμως μου συμβαίνει όταν πηγαίνω στην Πάρο. Αυτός ο μαγνητισμός είναι πολύ ισχυρός παντού. Στη Σπάρτη, στο Γύθειο… Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα βουλιάζει. Υπάρχει ελπίδα».

Είσαι αισιόδοξος για την Ελλάδα;

«Απόλυτα. Αν είσαι ο πρώτος που περνάει απ’ το τούνελ, πρώτος θα δεις και το φως. Τα ημίμετρα είναι τα χειρότερα».