Αλεξιάδης: Τα κανάλια χρωστούν 34 εκατ. ευρώ από φόρους και πρόστιμα

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


MEDIA
14:06
05/02/2016
Αλεξιάδης: Τα κανάλια χρωστούν 34 εκατ. ευρώ από φόρους και πρόστιμα
3
loading

Ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ οι συνολικές οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και απλήρωτων προστίμων που έχουν καταλογιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Δημήτρη Καμμένου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατά το 2015 καταλογίστηκαν 39.300.659 ευρώ φόροι τηλεοπτικών διαφημίσεων ενώ από το 2010 έως σήμερα επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ, πρόστιμα 23.332.729 ευρώ. Από τα 62.633.338 ευρώ των συνολικών οφειλών, έχουν εισπραχθεί μόλις 34.052.928 ευρώ.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 2013, επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ 175 πρόστιμα, βεβαιώθηκαν 8.133.080 ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 1.870.140 ευρώ.

Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για «σκανδαλώδες νούμερο», και πρόσθεσε, ότι πρέπει να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες καναλιών, «όταν ξεκινούν», όπως είπε, «τα δακρύβρεχτα δελτία των 8.00 που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χρέη του κόσμου, να περνάει μια ταινία από κάτω στην οθόνη στην οποία να αναγράφεται το χρέος του καναλιού, για να ενημερώνονται οι τηλεθεατές».

Στην ερώτησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ζητούσε να πληροφορηθεί τον αριθμό και το ύψος των προστίμων τα οποία έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ και πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί και από ποιον φορέα, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει «σαφέστατη σχέση μεταξύ των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών και της πολεμικής που ασκούν στην κυβέρνηση».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι προτίθεται να ασκήσει «βέτο» προκειμένου να αποκλειστούν από το δικαίωμα αδειοδότησης, τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τις οφειλές τους στο Δημόσιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ιουλιανός ο παραβάτης

    Μας λες πόσα χρωστάνε, αλλά δεν μας λες τι έχεις κάνει εδώ και ένα χρόνο που είσαστε κυβέρνηση, για να τους κάνει να πληρώσουν!!!!!!!!!!!!!

  2. avatar giorgos

    Κ.Ε ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ 300 ΕΚ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΧΙΛ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΕΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΗΣ .. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΤΑ ΠΕΡΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΠ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΕΙΣΤΟΝ ΠΑΡΕΤΗΣΟΥ !!!!

  3. avatar Σιρ

    Δεν θα τα πάρετε ποτέ ούτε θα τα κλείσετε γιατι δεν σας πανε.....βαψομαλλια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει