Ο Τζον Γκούντμαν έχει επιμείνει στους στόχους που έθεσε πριν από 16 χρόνια. Ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ εμφανίστηκε την Κυριακή, έχοντας χάσει κοντά 90 κιλά, στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης 2023 του Μόντε Κάρλο στο Μονακό.

Ο 70χρονος ηθοποιός, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μια κίτρινη γραβάτα, σκούρα γυαλιά ηλίου και καφέ παπούτσια.

Ο Γκούντμαν ξεκίνησε τη σωματική του μεταμόρφωση το 2007, όταν το βάρος του έφτανε τα 180 κιλά.

«Τον παλιό καιρό, έπαιρνα τρεις μήνες άδεια, έχανα καμιά 30ριά κιλά και μετά επιβράβευα τον εαυτό μου και επέστρεφα στις παλιές μου συνήθειες», δήλωσε στο ABC το 2017.

«Αυτή τη φορά, ήθελα να το κάνω αργά. Να κινηθώ, να γυμναστώ. Έχω φτάσει στην ηλικία που δεν μπορώ να αντέξω άλλο να κάθομαι ακίνητος».

Έτσι, σταμάτησε εντελώς να πίνει αλκοόλ και προσέλαβε έναν προσωπικό γυμναστή για να τον κρατάει σε κίνηση. «Χρειάζεται πολλή δημιουργική ενέργεια για να κάθεσαι στον κ@@@ σου και να σκέφτεσαι τι θα φας μετά», δήλωσε ο Γκούντμαν στο People το 2010.

«Ήθελα να ζήσω τη ζωή καλύτερα», πρόσθεσε.

Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός άρχισε να ακολουθεί μια μεσογειακού τύπου διατροφή – γεύματα που αποτελούνται κυρίως από ψάρι, ελαιόλαδο, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα – και βλετίωσε τη φυσική κατάσταση κάνοντας τουλάχιστον 10.000 έως 12.000 βήματα την ημέρα.

«Αυτό δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη – ήταν μια συνεχής διαδικασία», δήλωσε κάποτε ο γκουρού της γυμναστικής Μάκι Σίλστοουν για την πρόοδο του πελάτη του.