Πριν από το θάνατό του το 2018, ο Άντονι Μπουρντέν έζησε μια ζωή που οι περισσότεροι θα ζήλευαν. Εκτός από αγαπημένος τηλεοπτικός παρουσιαστής, ήταν σεφ και συγγραφέας μπεστ σέλερ. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του ως σεφ ήταν αυτή που τον οδήγησε να γράψει ένα άρθρο για το The New Yorker, το οποίο στην ουσία ξεκίνησε και τη λογοτεχνική καριέρα του Μπουρντέν και αργότερα οδήγησε και στην τηλεοπτική του καριέρα με επιτυχημένες εκπομπές όπως οι «No Reservations» και «Parts Unknown».

Άντονι Μπουρντέν

Σύμφωνα με το grunge.com, ο Μπουρντέν ταξίδεψε σε 68 διαφορετικές χώρες ειδικά για το «No Reservations», αν και είναι πιθανό ότι ο αριθμός των χωρών που επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι πολύ μεγαλύτερος. Ποια πόλη, όμως, συγκαταλεγόταν στους αγαπημένους προορισμούς του διάσημου σεφ;

Σύμφωνα με μια συνέντευξη με τον ταξιδιωτικό οδηγό Forbes, ο Μπουρντέν δήλωσε ότι οι αγαπημένες του πόλεις ήταν το Ανόι, η Βαρκελώνη, η Ρώμη και το Τόκιο. Μάλιστα, είπε στο Maxim το 2017 ότι αν έπρεπε να διαλέξει κάπου για να ζήσει για πάντα, αυτό θα ήταν το Τόκιο.

Χαρακτηριστικά κτίρια στο Τόκιο

Άντονι Μπουρντέν: Γιατί λάτρεψε το Τόκιο

Σύμφωνα με το Explore Parts Unknown, ο Μπουρντέν εξέφρασε ότι αν έπρεπε να τρώει μόνο σε μία πόλη για το υπόλοιπο της ζωής του, αυτή θα ήταν το Τόκιο. Το Reader’s Digest αναφέρει, μάλιστα, ότι ο Μπουρντέν γοητεύτηκε με την ιαπωνική πόλη λόγω της γαστρονομικής της σκηνής, αλλά και των εθίμων της. Επιπλέον, ένιωθε ότι ποτέ δεν μπορούσε να καταλάβει ή να μάθει τα πάντα για το Τόκιο. Ακόμα κι αν έμενε εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του, ένιωθε ότι «θα πέθαινε ευτυχώς ανίδεος». Στη συνέντευξη του στο Forbes, μάλιστα, ο Μπουρντέν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουμε τόσο για την Ιαπωνία όσο και για το Τόκιο».

Τόκιο

Όπως και ο ίδιος το έθεσε, το Τόκιο είχε να κάνει με τη φαντασία, εξηγεί το grunge.com. Μέρος της γοητείας που άσκησε η ιαπωνική πρωτεύουσα στον Μπουρντέν προήλθε και από το πόσο διαφορετική ήταν η πόλη από την κουλτούρα στην οποία μεγάλωσε ο ίδιος. Ξανά και ξανά, ο ίδιος επαινούσε τόσο την πόλη όσο και τη χώρα για τον πολιτισμό και την ομορφιά τους.

Ήταν τέτοια η επιρροή που του άσκησε, μάλιστα, ο πολιτισμός και η κουλτούρα της Ιαπωνίας που ο διάσημος σεφ εξασκήθηκε ακόμη και στις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες και αργότερα έγραψε ένα βιβλίο για σούσι σεφ. Σύμφωνα με το grunge.com, ο Μπουρντέν είχε, επίσης, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τατουάζ Tebori.