Η εταιρία κατασκευής αεροπλάνων, Embraer, έχει επιλέξει για την προώθηση των αεροσκαφών της ένα διάσημο ηθοποιό που έχει δώσει πολλές «μάχες στον αέρα».

Ο λόγος για τον Τζάκι Τσαν ο οποίος ανακηρύχθηκε πρέσβης της εταιρίας Embraer στην Κίνα. Η εταιρία για να τον ευχαριστήσει γι αυτή τη θέση του έδωσε το νέο της αεροσκάφος, που ονομάζεται Legacy 650. Η αξία του αεροπλάνου εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το τζετ είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τον ηθοποιό.

Το αεροπλάνο έχει τα χρώματα της κινεζικής σημαίας. Σημειώνεται ότι η εταιρία Embraer είναι η 4η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευών αεροπλάνων στον κόσμο.

Ο ίδιος ο Τζάκι Τσαν δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Πιστεύω ότι η Embraer θα παίξει σημαντικό ρόλο στη κινεζική αγορά αεροπλάνων και είμαι ευχαριστημένος που έχω το ρόλο του πρέσβη της φίρμας γι αυτή τη μεγάλη εταιρεία».

Σύμφωνα με τα μέσα της περιοχής, ο Τσαν ξέρει μόνο τα… βασικά από πιλοτάρισμα και δεν μπορεί να πετάξει ένα αεροπλάνο από μόνος του.