Πυρ και μανία έγιναν οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν αποκαλύφθηκε η λίστα με τα ονόματα των προσκεκλημένων στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον .

Ο λόγος για τον οποίο έχει ξεσπάσει σάλος στη Μεγάλη Βρετανία είναι ότι στην περίφημη λίστα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα πολλών δικτατόρων του αραβικού κόσμου που καταστέλλουν βίαια τις εξεγέρσεις που σημειώνονται στις χώρες τους αλλά και ηγέτες χωρών της Αφρικής οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι πρόσκληση είχε ετοιμαστεί και για τον Λίβυο Πρέσβη χωρίς, όμως, να σταλεί ποτέ λόγω των ταραχών που ξέσπασαν στη χώρα.

Όλους τους κάλεσε ο πρίγκιπας εκτός από… τους πρώην πρωθυπουργούς του Εργατικού κόμματος της χώρας ,Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, αφήνοντας να διαρρεύσει ως δικαιολογία πως εφόσον κανένας από τους δύο δεν ανήκει στο Τάγμα των Ιπποτών του Γκάρτνερ, δεν υπήρχε και λόγος να παρευρεθούν στο γάμο. Αντίθετα, από τη λίστα δεν λείπουν τα ονόματα της Μάργκαρετ Θάτσερ και Τζον Μέιτζορ.