Το πασίγνωστο μοντέλο αποκάλυψε τους χρυσούς κανόνες για να φτάσει κανείς στην κορυφή.

Ακολούθησε κατά βήμα όσα προτείνει η Χάιντι Κλουμ και δες τον εαυτό σου να μεταμορφώνεται.

Σύμφωνα με τη συνέντευξή της στο περιοδικό «InStyle», οι κανόνες που προτείνει το μοντέλο είναι οι εξής:

Βάλε στόχο: Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καταλήξει ακριβώς στο τι θέλουν να κάνουν. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Όταν κατέληξα ότι θέλω να γίνω μοντέλο, θέλησα να γίνω ένα πολύ καλό μοντέλο. Πρώτα όμως, πρέπει να θέσεις το στόχο σου.

Μάθε πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που θέλεις ν’ασχοληθείς: Στο δικό μου επάγγελμα αυτό σημαίνει να γνωρίζω τη δουλειά που κάνουν οι φωτογράφοι, οι στυλίστες, τα περιοδικά. Αν για παράδειγμα είσαι σεφ τότε πρέπει να ξέρεις ποια είναι τα καλύτερα μαχαίρια, ποιες είναι οι καλύτερες κατσαρόλες και τηγάνια, τι είδους φαγητό θέλεις να μαγειρεύεις. Τι θα σου άρεσε να τρως; Θα ήθελες να φτιάχνεις Γιαπωνέζικο, Ιταλικό, Κινέζικο;

Δούλεψε την αυτοπεποίθησή σου
: Πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα θετικά. Αν φοβάσαι, μην το δείχνεις. Ίσως να είναι χαριτωμένο όταν ακούς ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι όταν ανεβαίνουν στη σκηνή είναι αμήχανοι και τρακαρισμένοι, δεν είναι όμως καθόλου χαριτωμένο όταν πηγαίνεις σε μια επαγγελματική συνάντηση. Πρέπει να κοιτάζεις τους ανθρώπους στα μάτια και να λες, «αυτό μ’αρέσει να κάνω, γι’αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ και πιστεύω ότι είμαι καλή σε αυτό που κάνω».

Να είσαι πάντα ανοιχτή στο να μάθεις καινούργια πράγματα: Δεν είναι καλό να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα, δεν πιστεύω ότι είναι έξυπνο ή ευφυές. Θεωρώ ότι πάντα υπάρχουν περισσότερα πράγματα να διδαχθείς από τους άλλους. Να είσαι ανοιχτή και τολμηρή να δεχτείς συγκεκριμένες προτάσεις.


Μην δέχεσαι το «όχι» σαν απάντηση
: Φρόντισε να επιμένεις και να μην το βάζεις κάτω. Πως τα καταφέρνουν οι άλλοι: Πιστεύω ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν επειδή κάποιος γνωρίζει κάποιον άλλον, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που πετυχαίνουν επειδή έχουν ταλέντο και επειδή δεν τα παρατάνε. Διαφορετικά δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι. Γνωρίζω από ανθρώπους που δουλεύω μαζί, ότι ο κόσμος λέει «θέλω να έχω την καριέρα της Χάιντι» και την ίδια ώρα οι φίλοι μου λένε «εντάξει, όμως δουλεύει πολύ σκληρά». Είναι η αλήθεια! Δεν είναι ότι κάθομαι και απλά βλέπω πράγματα να μου χαρίζονται στο πιάτο. Το κυνήγησα πολύ. Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί αν απλώς το περιμένεις χωρίς να κάνεις κάτι για αυτό γιατί την ίδια στιγμή υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που «πεινάνε» για τα ίδια πράγματα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.