Διευκρινίσεις για την Κέιτ Μίντλετον έδωσε την Τρίτη (23/1) ο σύμβουλος της Βουλής των Λόρδων, Ιωάννης Χουντής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. «Το παλάτι του Κένσιγκτον επέλεξε μυστικότητα» επεσήμανε και τόνισε ότι «οι φήμες οργιάζουν».

«Ενώ το πρωτόκολλο δεν επιβάλλει μυστικότητα, όλα σχεδόν όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες», επεσήμανε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», εξηγώντας ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις επικοινωνίες του βασιλικού ζεύγους, έδωσε πολλές λεπτομέρειες για την εγχείρηση διογκωμένου προστάτη που αφορά τον Κάρολο Γ‘, ενώ αντίθετα το παλάτι του Κένσινγκτον που είναι υπεύθυνο για τις επικοινωνίες του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ακολουθεί διαφορετική τακτική.

«Αυτό που μπορώ να σας πω με υπευθυνότητα είναι πως δεν υπάρχει καμία σοβαρή ή συγκεκριμένη πληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα της υγείας της. Από πλευράς πρωτοκόλλου, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, υπό την έννοια πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν βρίσκεται στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Επομένως η υπόθεση της υγείας της είναι ένα ιδιωτικό θέμα της βασιλικής οικογένειας. Δεν είναι θεσμικό ή κρατικό ζήτημα, όπως θα ήταν στην περίπτωση που ο πρίγκιπας της Ουαλίας ή ο γιος του, ο οποίος είναι στη σειρά της διαδοχής, θα είχε κάποιο θέμα υγείας.
Παρ όλα αυτά, είναι πάρα πολύ δημοφιλής η πριγκίπισσα της Ουαλίας», είπε ο Ιωάννης Χουντής.

Ερωτηθείς για ανάλογο περιστατικό, υπενθύμισε ότι η βασίλισσα Καμίλα το 2007 είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή. Τότε ήταν η σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας και «η διαφορά είναι πως είχε μείνει στο νοσοκομείο μόνο για τέσσερις ημέρες. Δεν είχε παραμείνει κλινήρης, για δύο εβδομάδες, όπως η πριγκίπισσα της Ουαλίας, αλλά επίσης είχε μείνει εκτός δράσης μετεγχειρητικά για τρεις μήνες».