Έναν πρωτότυπο και ξεκαρδιστικό τρόπο βρήκε το Ινστιτούτο Τζονς Χόπκινς στις Ηνωμένες Πολιτείες για να «περάσει» το μήνυμα της αξίας του εμβολιασμού στην εξουδετέρωση των μεταλλάξων Δέλτα και Omicron.

Σε βίντεο που που κάνει τον γύρο του διαδικτύου κι έγινε viral, προβάλλεται σκηνή από την διάσημη και αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία της δεκαετίας του ’90, «Μόνος στο Σπίτι», στην οποία ο μικρός πρωταγωνιστής Κέβιν, μόλις αντιλαμβάνεται τους δυο ληστές μέσα στο σπίτι του (ο ένας είναι, για τις ανάγκες του βίντεο, η Δέλτα και ο άλλος η Omicron), τους εξουδετερώνει, τον έναν (Δέλτα) με ένα κουτί που αναπαριστά τον «εμβολιασμό» και τον άλλο (Omicron) με την «ενισχυτική δόση».

Ενόψει, λοιπόν και των Χριστουγέννων, το μήνυμα που μεταφέρει μέσω του βίντεο το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins και το οποίο δημοσίευσε στο Facebook είναι ξεκάθαρο: «Αυτό είναι το σώμα μου, πρέπει να το υπερασπιστώ! Υπενθύμιση: Το να είστε εμβολιασμένοι και να ενισχύεστε, είναι η καλύτερη γραμμή άμυνάς σας έναντι σοβαρής νόσου από COVID-19», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δημοσίευση.

Εμβολιαστείτε, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μην είναι «Μόνο στο σπίτι».

Get Boosted So Your Immune System Isn't "Home Alone"

"This is my body, I have to defend it!" 🏠Reminder: Being vaccinated and boosted is your best line of defense against severe illness from COVID-19.View the latest global data and get expert insights from the Johns Hopkins Coronavirus Resource Center at https://coronavirus.jhu.edu/

Posted by Johns Hopkins University on Tuesday, December 21, 2021