Πώς θα δείχνουν οι άνθρωποι σε 100.000 χρόνια

Τα πρόσωπα του μέλλοντος θα έχουν μεγάλα μάτια και τεράστια μέτωπα


ΥΓΕΙΑ
8:04
23/09/2013
Πώς θα δείχνουν οι άνθρωποι σε 100.000 χρόνια
5
loading

Πώς θα είναι άραγε η ανθρώπινη όψη στο μέλλον, σε 100.000 χρόνια από τώρα, αναρωτήθηκε η αρθρογράφος του Observer, Parmy Olson, σε πρόσφατη δημοσίευσή της.

Η ίδια μίλησε με τον ερευνητή Nickolay Lamm, ο οποίος έκανε μια πρόβλεψη για την εικόνα του ανθρώπου στο μέλλον και κατέληξε στην άποψη ότι οι άνθρωποι θα μοιάζουν σαν τους εξωγήινους στην ταινία «Στενές επαφές τρίτου τύπου»: μεγάλα μάτια σαν εντόμων, τεράστια μέτωπα και χρωματικές διαφορές στο δέρμα.

Αυτό είναι βέβαια μια εικασία, όμως για να φτιάξει τις συγκεκριμένες εικονογραφήσεις ο Lamm, βασίστηκε στις συζητήσεις που έκανε με τον Dr Alan Kwan, ειδικό στην υπολογιστική γονιδιωματική από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Οι εκτιμήσεις του Kwan για το πώς θα μοιάζει το ανθρώπινο πρόσωπο σε 20.000, σε 60.000 και σε 100.000 χρόνια βασίστηκαν σε δύο θεμελιώδεις εξελίξεις: τις περιβαλλοντικές αλλαγές και τη γνώση που θα έχει ο άνθρωπος πάνω στην ανθρώπινη βιολογία και εξέλιξη, χάρη στις προόδους της γενετικής μηχανικής.

Οι αλλαγές στον αέρα και το φως γύρω μας θα οδηγήσουν σε προσαρμογές στη δομή του προσώπου μας, αλλά θα αλλάξουν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας ανάλογα με το τι θα είναι γενετικά «μοντέρνο» εκείνη την εποχή.

Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές θα είναι το μέγεθος του μετώπου, ένα τμήμα του ανθρώπινου σώματος που μεγαλώνει από την εποχή του Μεσαίωνα. Θα συνεχίσει να πρήζεται στις επόμενες χιλιετίες και να προσαρμόζεται σε μεγαλύτερους εγκεφάλους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Chuck Norris

  Μόνο ο Μητσοτάκης θα ζει σε 100000 χρόνια!

 2. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ

  **Πώς θα δείχνουν οι άνθρωποι σε 100.000 χρόνια-**
  Εδώ δεν ξέρουμε αν θα βγάλουμε τον χειμώνα και εσείς μας λέτε μετά από 100.000 χρόνια.

  1. avatar Δημητρης

   Θα τον βγάλουμε..θα τον βγάλουμε.

 3. avatar amx4319

  Ω ρε μαννα μου.Σε 100.000 χρονια ,ετσι θα ειμαι;Αστα τοτε κι ας ζησω μονο 80.000 χρονια.Για 20.000 χρονια θα κανουμε ετσι;

 4. avatar spylab

  Ο ανθρωπος απο την εποχη του μεσαιωνα λογω καλυτερης διατροφης,
  μικρο και μακρο υγιεινης και οχι λογω εξελιξης ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει