Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής

Διευκρινίσεις από τον Οργανισμό


ΥΓΕΙΑ
23:05
20/06/2019
Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής
4
loading

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει, και θα συνεχίζει να αποζημιώνει, τους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες ειδικής αγωγής, απαντά ο οργανισμός σε καταγγελίες που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών στα ατομικά αιτήματα ειδικής αγωγής.

Διευκρινίζει ότι από 26 Φεβρουαρίου 2019 έως και 18 Ιουνίου 2019 έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 38.754 αιτήματα ειδικής αγωγής, έχουν εγκριθεί 35.450 αιτήματα, έχουν απορριφθεί 764 αιτήματα, είναι σε εκκρεμότητα 1099 αιτήματα και έχουν επιστραφεί για συμπλήρωση στοιχείων 1.441 αιτήματα. Επίσης, αναφέρει ότι έχει γίνει αρχικός έλεγχος σε όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι και 10 Ιουνίου, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση των ημερήσιων αιτημάτων γίνεται έλεγχος των σοβαρών καταστάσεων (π.χ. νοητική υστέρηση, αυτισμός, τετραπληγία), κατά προτεραιότητα. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 4.040 χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από 1/2/2019 έως και 25/2/2019.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) εκκαθαρίζουν τα αιτήματα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ν.4606 «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις» (άρθρο 13, δαπάνες ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ), με τον οποίο δινόταν η δυνατότητα στον οργανισμό να αποπληρώνει απευθείας τους δικαιούχους για τα ατομικά αιτήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχουν ξεκινήσει να εκκαθαρίζονται όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού από την 1η Νοεμβρίου 2018, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας). Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ΠΕ.ΔΙ. οι οποίες έχουν εκκαθαρίσει το σύνολο των αιτημάτων που είχαν συσσωρευτεί και πλέον αποζημιώνουν σε πραγματικό χρόνο.

Υπάρχουν ωστόσο και ελάχιστες ΠΕ.ΔΙ. που, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και του πλήθους των κατατεθέντων αιτημάτων, έχουν ολοκληρώσει τις εκκαθαρίσεις του Μαρτίου και προχωρούν στον Απρίλιο με στόχο μέσα στο καλοκαίρι να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση όλων των αιτημάτων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Παναγιώτης Γλυφάδα

  Λένε ψέμματα. Από το Φλεβάρη δε μας έχουν καταθέσει χρήματα για αποδείξεις πληρωμένες.

 2. avatar Ιωάννα Χρυσο

  Σαν μητέρα παιδιού με σύνδρομο Down σας λέω με σιγουριά ότι έχουν να με πληρώσουν από τον Φεβρουάριο. Ψάξτε την εκπομπή του Σπύρου Χαριτατου στην ΕΡΤ που βγήκα με την παιδονευρολογο του Ιπποκρατειου Θεσσαλονίκης να δείτε τι είπαμε. Αυτά που λέει ο Κ. Γεωργακοπουλος οι γονείς τα ακούμε βερεσέ.

 3. avatar Kostas

  Μπλα μπλα μπλα ρε οι άνθρωποι πεθαίνουν γ&*$% τη γραφειοκρατία σας!

 4. avatar }}}}}}}}}}}}}

  τωρα που ερθει ο κουλης θα κοπουν αυτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει