Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus-Εδώ είναι το σημείο σου», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει στη φετινή εκστρατεία του τη στρατηγική για την πρόληψη των νοσημάτων. Στόχος παραμένει η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό, η εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο συμβουλευτικής και ανώνυμου ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Με την ευκαιρία αυτής της δράσης θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η κεντρική εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστηράκι την 1η Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, και θα περιλαμβάνει:

– Συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Kosmos fm».

– Μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ».

– Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με δύο promo stand-διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Η δεύτερη δράση είναι ο φωτισμός της Πολυκλινικής Αθηνών, την ίδια μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει στο κτίριο διεπιστημονική ομάδα ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά διαμορφωμένο promo stand για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

Η τρίτη δράση αφορά πρόγραμμα με ομάδα δρόμου μου θα ενημερώσει τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και θα πραγματοποιηθεί σε χώρους μέσα στην πόλη από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, από τις 20:00 έως 3:00.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρια.