Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο Σωκράτη Καπλάνη εξαπολύουν φοιτητές των τμημάτων και των σχολών του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Πάτρας που πλήττονται από τις αλλαγές που περιλαμβάνει το σχέδιο «Αθηνά», ενώ επιρρίπτουν και ευθύνες στη Διοίκηση του ΑΤΕΙ Πατρών για τις προτάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς προς το υπουργείο Παιδείας.

Όπως καταγγέλλουν στο patrastimes.gr, πλέον και ο ίδιος ο κ. Καπλάνης κατά την επιστολή που θα επιδώσει στον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, παραδέχεται πως «όλος αυτός ο σχεδιασμός στο “Αθηνά” είναι σύμφωνος με τις απόψεις και τις προτάσεις που έχει κάνει και η διοίκηση αλλά κυρίως ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών».

Συγκεκριμένα αναφέρονται στο τμήμα της επιστολής του κ. Καπλάνη που σημειώνει: «Η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή στα πλαίσια της ενίσχυσης της ευελιξίας Τμημάτων και Σχολών να σχεδιάζουν Προγράμματα Σπουδών και να απονέμουν τους αντίστοιχους τίτλους δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την σοβαρή πρόθεσή σας να υπάρξει ένας σωστός εκπαιδευτικός σχεδιασμός. Μας βρήκε μάλιστα σύμφωνους καθώς μια τέτοια πρόταση σας είχαμε υποβάλλει και εμείς».

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζουν, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών εμφανίζεται έξαλλος με την τελευταία εξέλιξη και τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά πως θα μεταφερθεί η έδρα του Ιδρύματος στο Μεσολόγγι και πως ανέβηκε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας για αυτό το ζήτημα, και όχι για να συζητήσει γενικότερα για το τι θα γίνει με τις σχολές της Πάτρας, του Αιγίου, του Πύργου και της Αμαλιάδος, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «επρόκειτο για δικές του, μάλλον προτάσεις».

Σπουδαστές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας τον θεωρούν υπεύθυνο για το κλείσιμο της σχολής τους, το ίδιο και οι συνάδελφοί τους από το Εμπορίας και Διαφήμισης, οι οποίοι τονίζουν πως τα προβλήματα για αυτούς από πέρυσι που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα, ενώ η έδρα παραμένει στην Αμαλιάδα, είναι πάρα πολλά.

Καταγγέλλουν πως κάνουν μάθημα σε όλα τα τμήματα της Σ.Δ.Ο. εκτός από τα τουριστικά, οι αντιστοιχίες των μαθημάτων δεν είναι σωστές ακαδημαϊκά, καθώς και πως αν θέλουν να λάβουν μια βεβαίωση σπουδών θα πρέπει να περιμένουν πολλές ημέρες έτσι ώστε να έρθει με φαξ από την Αμαλιάδα, εκτός αν πάνε οι ίδιοι αυτοπροσώπως.

Παράλληλα φοβούνται πως αν μεταφερθούν πλέον στο Μεσολόγγι και τελικά πάρουν την κατεύθυνση της Διοίκησης Επιχειρήσεων, δεν θα μπορούν να λάβουν το φοιτητικό επίδομα για την μεταφορά τους, καθώς θα πρέπει να δείξουν ενοικιαστήριο από την Αμαλιάδα που είναι η έδρα του τμήματος.