«Η εκπαίδευση πλήττεται. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το δημόσιο σχολείο δεν θα υπάρχει. Θα αγωνιστούμε για να στηρίξουμε το αγαθό της παιδείας», σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Κοτσιφάκης ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι «φωνές» που θέλουν τις κινητοποιήσεις να είναι καθοδηγούμενες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότηα.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διάλογος με την κυβέρνηση είπε «Είδατε καμία συζήτηση με την κυβέρνηση; Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της και δεν συζητά με κανέναν».
Τόνισε ότι: «Δεν είναι τα παιδιά όμηροι των εκπαιδευτικών. Βιώνουμε την ίδια πολιτική στη ζωή μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε μαζί. Η καθημερινή μας δουλειά είναι να είμαστε μαζί με τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ, Θ. Κικίνης είπε ότι «εμείς ως διοικητικό συμβούλιο προχωρήσαμε και κηρύξαμε τη Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας. Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών είναι κοινά». Και ανέφερε: «Θα συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς για να αποφασίσουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».