Σε μια επιχείρηση που θύμισε ταινία, οι αστυνομικού του Τμήματος Αιγιαλείας κατάφεραν να σώσουν μια 58χρονη που απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της, πηδώντας από γέφρα της Ολυμπίας Οδού.

Ηταν 1:20 του μεσημεριού της Τρίτης (18/04), όταν διερχόμενη από το σημείο, είδε την 58χρονη να περνά τα κάγκελα και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ, Βασίλης Ροδόπουλος (αρχιφύλακας) και Κωνσταντίνος Πίκουλας (αστυφύλακας).

Την προσέγγισαν και άρχισαν να της μιλούν, στην προσπάθειά τους να τη μεταπείσουν, αλλά και να κερδίσουν χρόνο καθώς, είχε ήδη κληθεί διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., από την Πάτρα. «Δεν μου αλλάζετε γνώμη, έχω τους λόγους μου», επαναλάμβανε η γυναίκα που έδειχνε να μη συνεργάζεται, ούτε με τον διαπραγματευτή Ιωάννη Βαγγέλη (αστυνόμος Α΄).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Πάτρα, διεκόπη με τους πυροσβέστες να έχουν τοποθετήσει το ειδικό στρώμα, όπως αναφέρει το Pelop.gr.

Η γυναίκα αποχαιρετά τους αστυνομικούς και ζητά να παραδώσουν μια τσάντα στο παιδί της. Άφησε τα χέρια της ωστόσο ο αρχιφύλακας Ροδόπουλος την αγκαλιάζει και την σώζει. Ταυτοχρόνως επιχειρούν ο διοικητής του ΑΤ Αιγιαλείας και ο έτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Η επέμβασή τους απεδείχθη σωτήρια για τη 58χρονη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στη ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου και παραμένει για νοσηλεία.