Το βράδυ της Τρίτης (1/11) σήμανε συναγερμός στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη ο οποίος νόμιζε ότι… συνέλαβε ένα δραπέτη. Άμεση ήταν η κινητοποιήση των αρχών μέχρι που αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως τα έλεγε ο άνδρας που κάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, ένας πολίτης κάλεσε στην Άμεση Δράση και υποστήριξε ότι έχει υπό την κράτησή του ένα άτομο που έχει δεμένα τα χέρια του με χειροπέδες. Σημείωσε ότι βρισκόταν απέναντι από το Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Αυτομάτως, κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που μετέβησαν στο σημείο για να παραλάβουν τον άνδρα που φορούσε τις χειροπέδες, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιον δραπέτη. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η αστυνομία στην περιοχή, το άτομο ξέφυγε και «εξαφανίστηκε».

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του στα γύρω στενά από όπου εθεάθη για τελευταία φορά κι αφού τον εντόπισαν, τον ακινητοποίησαν καθώς νόμιζαν και εκείνοι πως πρόκειται για δραπέτη.

Ο άνδρας, όμως, απέδειξε πως δεν απέδρασε από κάποια φυλακή και ούτε ήταν κρατούμενος κάπου. Έδειξε, δε, στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που ήταν περασμένες στα χέρια του ήταν ψεύτικες. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τα στοιχεία του και τον άφησαν ελεύθερο.