Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα (13/10) από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Στον χάρτη που παρουσιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, με το πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου εμφανίζονται αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, οι θαλάσσιες – παραθαλάσσιες γεωγραφικές εκτάσεις εμφανίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια γιατί όπως εξηγήσαμε και μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικούσταθμού OPEN οι θάλασσές μας είναι αρκετά ζεστές και αποτελούν πηγές τροφοδοσίας του βαρομετρικού χαμηλού (εμπλουτισμός με υγρασία και ενέργεια).

Επιπλέον, ανέφερε πως η τελευταία επισήμανση αφορά τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα μιας και στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου θα επικρατήσει θυελλώδης βοριάς που θα “μπλοκάρει” την αστάθεια.

Μεγάλη προσοχή σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το Σάββατο και στην Εύβοια σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε βουνά μιας και καθώς θα αλληλεπιδρά ο βοριάς με την τοπογραφία είναι δυνατόν τοπικά να δημιουργηθεί ο αυστηρός καιρός.

Στον παρακάτω χάρτη με το πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου εμφανίζονται αυξημένες…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, October 12, 2022