Η Θεσσαλονίκη έχει βουίξει από μια αίρεση που πραγματοποίησε πρόσφατα εξορκισμούς σε δημόσια θέα και σύμφωνα με την ίδια μπορεί να θεραπεύει τα «δαιμόνια» χωρίς να ζητάει κάποιο αντάλλαγμα, όμως η περιγραφή στο σαιτ της για δωρεές φέρεται να δημιουργεί ερωτηματικά.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News η «Εκκλησία των Εθνών» δραστηριοποιείται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια στη συγκεκριμένη πόλη, αλλά και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα, κύκλοι της Ορθόδοξης εκκλησίας, αναφέρουν ότι αποτελεί παρακλάδι μιας αίρεσης με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας.

Οι επικεφαλής της αίρεσης αναφέρουν ότι θεραπεύουν τον κόσμο δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν κάποιο αντίτιμο, όμως η εκπομπή του Mega αναφέρει πως δημιουργούνται ερωτήματα από την επίσημη επιγραφή στο σαιτ της «Εκκλησίας των Εθνών», σχετικά με τις διαρροές.

«Θα πρέπει να βλέπουμε το δίδειν σαν μία απαραίτητη προϋπόθεση για την σχέση μας με τον Θεό, όπως ακριβώς βλέπουμε το λαμβάνειν σαν μία απαραίτητη προϋπόθεση για την σχέση αυτή. Ο Λόγος του Θεού στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο 6:38 λέει ότι το δίδειν είναι η αρχή του λαμβάνειν. Αν δίνετε με την καρδιά σας, σπέρνετε σπόρους που θα πολλαπλασιαστούν και θα επιστρέψουν πίσω σε εσάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο καιρό έγιναν δύο τελετές στην πλατεία Αριστοτέλους με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για τους εξορκισμούς.

Επίσης, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για να εξακριβωθεί αν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού. Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση, θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας, η άδεια για συνάθροιση κ.α