Σάλος έχει ξεσπάσει για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Βούιξε ο τόπος, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός» τονίζει ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, Δημήτρης Παναπακίδης.

«Αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι» επεσήμανε μιλώντας στο Mega την Τετάρτη (24/8) ο Δημήτρης Παναπακίδης.

Οι εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο. Εκεί στήθηκε μία υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

«Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή» είπε o υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, Δημήτρης Παναπακίδης.

Απαντώντας στο γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην πλατεία ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων και εξήγησε ότι «ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου όλου αυτού του κλίματος, του ευχάριστου να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν είχε δώσει άδεια

Στο Mega μίλησε και αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας σημειώνοντας: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κος Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν.

Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων απάντησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Ο Μιχάλης Κούπκας υποστήριξε ότι ενημερωθήκαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού είχε συμβεί και εξήγησε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν πρόκειται να καταστούν χώροι λατρείας.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας»

Τον λόγο πήρε και η δικηγόρος κα Βαρελά επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας, η οποία προσβάλλει την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Οι τελετές φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία μάλιστα αναμένεται, σύμφωνα με το voria.gr να πραγματοποιήσει και άλλες τέσσερις τον Σεπτέμβριο.

Βίντεο από τους εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης