Σε ριζικές αλλαγές στις διοικήσεις του ΟΛΠ του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ήδη τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.

Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει και ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο βασικός μέτοχος.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικά θέματα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014, που θα συνοδεύονται από την ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και την Έκθεση Επισκόπησης /Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Αλλα θέματα που θα εξεταστούν είναι η απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 15ης εταιρικής χρήσης (1/1/2014 – 31/12/2014) και η Διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014.

Επίσης έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2014 αλλά και έγκριση της εκλογής μελών του ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ, ως εκπροσώπων Υπαλλήλων και Λιμενεργατών (άρθρο 7, παρ. 1 του Καταστατικού).

Η ΟΜΥΛΕ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία για πώληση

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και η διαδικασία των διαγωνιστικών διαδικασιών πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού τους κεφαλαίου εξετάστηκε σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κυβερνητική βούληση για ιδιωτικοποίηση και προειδοποιεί με διευρυμένες κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΟΜΥΛΕ δέχτηκε την επίσκεψη της Γερμανίδας Βουλευτή Christine Buchholz, η οποία και μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κόμματος του Die Linke, δήλωσε ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων στα Λιμάνια της Ελλάδας, όπως ενεργά συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο από τις συνέπειες της σκληρής λιτότητας, Ελληνικό λαό.

Κάλεσε την ΟΜΥΛΕ να συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν τα Γερμανικά Συνδικάτα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στις 20 Ιουνίου.