Αρνητές γονείς στο Ηράκλειο Κρήτης κρατούν εκτός σχολείου 18 παιδιά καθώς αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γονείς παραμένουν αμετακίνητοι και αντίθετοι σε όποια προσπάθεια έγινε μέχρι σήμερα για να τους μεταπείσουν. Πρόκειται για 14 παιδιά που θα έπρεπε να φοιτούν σε δημοτικό σχολείο και 4 στην προσχολική αγωγή.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε στο Ηράκλειο με 23 παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που απείχαν από τα μαθήματα, ενώ μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στους 21.

Όπως μεταδίδει η τοπική σελίδα, μετά από τη σύσταση που έκανε στους γονείς ο Εισαγγελέας, ο οποίος τους κάλεσε και τους ενημέρωσε, μόλις τρία παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και τελικά τα παιδιά εκτός σχολικών μονάδων, είναι 18 από 13 συνολικά οικογένειες, καθώς κάποια από αυτά είναι αδέρφια.

Επόμενο βήμα ο έλεγχος από κοινωνικές υπηρεσίες

Μετά τη σύσταση του Εισαγγελέα πριν από λίγες ημέρες, που οδήγησε στο Δικαστικό Μέγαρο τους γονείς των παιδιών, επόμενο βήμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ο έλεγχος του οικογενειακού περιβάλλοντος από κοινωνικές υπηρεσίες.

Εάν και μετά από αυτή τη διαδικασία δεν επιστρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, δεν αποκλείεται να ανοίξει η διαδικασία ποινικής δίωξής τους, καθώς, πλέον, προβλέπεται από τη νομοθεσία για τις περιπτώσεις αυτές.