Πάνω από 500 μετανάστες εντοπίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων ωρών στη Λέσβο, τη Χίο και την Κάλυμνο, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, 405 μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, στις περιοχές Μανταμάδος, Σκαλοχώρι, Συκαμιά και Μυτιλήνη της Λέσβου. Όλοι τους συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σαράντα εννέα μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία Κοντάρι της Χίου, οι οποίοι και συνελήφθησαν διότι δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Καλύμνου – βόρεια Ψερίμου εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού συνολικά 36 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε ξύλινο σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλύμνου όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Παράλληλα, 30 μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή εντός του οικισμού Αγίου Ισίδωρου Πλωμαρίου στη Λέσβο και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.