«Νόστος» κατά της φτώχειας από τον Δ. Αθηναίων

Στα «σκαριά» κοινωνική δομή για την κάλυψη βασικών αναγκών


ΕΛΛΑΔΑ
20:13
28/04/2015
«Νόστος» κατά της φτώχειας από τον Δ. Αθηναίων
4
loading

Νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας ξεκινά ο δήμος Αθηναίων. Σκοπός της κοινωνικής δομής, με την ονομασία «Νόστος», είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών καθώς και η παροχή υπηρεσιών, σωματικής και ψυχικής υγιεινής.

Τα άτομα που ωφελούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι άστεγοι, σε κατάσταση φτώχειας ή που βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι αντικειμενικά, όπως η έλλειψη στέγης, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση καθώς και η κατάσταση της υγείας.

Παράλληλα, η κοινωνική δομή διαθέτει, Ανοικτό Κέντρο Ημερησίας Υποδοχής Αστέγων, Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας και Παροχή συσσιτίου. Το ανοικτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων λειτουργεί επτά μέρες την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 21:00, θα εξυπηρετεί 50 άτομα ημερησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για σίτιση, ένδυση, προσωπική υγιεινή και φροντίδα, ενώ θα παρέχει επίσης παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης αναγκών, πληροφόρησης και προσανατολισμού, ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και συμβουλευτικής για την απασχόληση εξατομικευμένα για κάθε φιλοξενούμενο.

Επτά μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα θα λειτουργεί ο Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας και θα μπορεί να φιλοξενεί 25 άτομα ημερησίως για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών. Θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες των φιλοξενουμένων πέραν της στέγης - δηλαδή φαγητό, ένδυση, προσωπική υγιεινή και φροντίδα υγείας, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Η κοινωνική δομή θα λειτουργεί από τον δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ, την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και τη ΧΕΝ Ελλάδος και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εποπτεύεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι: αίτηση, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και έγγραφο που βεβαιώνει την τελευταία διεύθυνση, προσωρινή ή άλλης κατοικίας, όπως λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις αιτήσεις τους θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο διαμεσολάβησης του προγράμματος, στην οδό Κουμουνδούρου 35, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 15:00 και στα τηλέφωνα 210-8815310, 210-86655039, 210-3624291, καθώς και από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.nostosathens.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ksypnate zwa

  ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!

 2. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αυτό που θεωρώ εξίσου σημαντικό με την τροφή και πρέπει ν απασχολήσει όλους τους φορείς και τις δομές είναι η ψυχολογική και πνευματική στήριξη όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στο κοινωνικό-οικονομικό περιθώριο λόγω της κρίσης. Αλλιώς κινδυνεύουμε να "ξημερωθούμε" σε μια χώρα 2 ταχυτήτων με πολίτες "δεύτερης" κατηγορίας που θα αποτελέσουν το αυριανό "λούμπεν" προλεταριάτο με άγνωστες κατ΄αρχάς συνέπειες, δεδομένου και του αριθμού των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Το ΝΒ είχε παραθέσει προ καιρού ενα γλαφυρότατο άρθρο σχετικά με την αδυναμία ενός ανέργου (πολλώ δε μάλλον ενός πένοντος ανθρώπου) να επανέλθει ενεργά στην οικονομική ζωή του τόπου, ενώ χαρακτηριστικά καταδείκνυε την απώλεια ικανοτήτων που επέρχεται σιγά-σιγά από την ανεργία του. Αν λάβουμε δε, υπόψη μας τα στοιχεία περί ανεργίας και πένοντος πληθυσμού (1.500.000 άνεργοι+3.000.000 φτωχοί) θα πρέπει να μας τρομάζει η σκέψη της περιθωριοποίησής του!!! Τέλος και επειδή οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι άνεργοι και φτωχοί αλλά είναι ασφαλώς αξιοπρεπείς πρέπει να προσσεγιστούν με όλα τα μέσα από τις δομές και τους κοινωνικούς φορείς. Σε αυτό τον τομέα ενα πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής σε όλους τους φορείς για όλους τους ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου αφενώς ν αυτοεξυπηρετούνται μέσα από την αλληλεγύη και αφετέρου να τους δίνεται η δυνατότητα ν ασκούν τις δεξιότητές τους.

 3. avatar tsakman36

  είχα την εντύπωση ότι νόστος ,σημενει ο πόθος για επιστροφή στην πατρίδα ,ποιος το διάλεξε ??

 4. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  "καθώς και έγγραφο που βεβαιώνει την τελευταία διεύθυνση, προσωρινή ή άλλης κατοικίας, όπως λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε." Σε άστεγο μωρέ!!! Τρελλοί είστε???!!!! ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει