«Κληρώνει» για τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ

Μετά το... «μασάζ» Τσίπρα αναμένεται η μεταφορά τους στην ΤτΕ


ΕΛΛΑΔΑ
7:56
27/04/2015
«Κληρώνει» για τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ
loading

Το «πράσινο φως»στη μεταφορά των αποθεματικών τους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προβλέπεται από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναμένεται να δώσει η ΚΕΔΕ στη σημερινή  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τα πνεύματα στην πολεμική που είχε ξεσπάσει για την ΠΝΠ ηρέμησαν μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Πατούλης τόνισε πως δεν είναι επιθυμητές άλλες μονομερείς ενέργειες και πως «η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί».

«Δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή συνεδρίαση ο κ. Πατούλης είπε πως «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται».

Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά τη συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε: «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει