Εξαφανίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου ένας 85χρονος από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά στην Κρήτη και οι έρευνες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για πέντε μέρες ήταν άκαρπες με αποτέλεσμα να διακοπούν όπως αναφέρει το cretapost.gr. Έτσι, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία μέρα αναζήτησης του ηλικιωμένου.

Για τον Γιώργο Αποστολάκη, ο οποίος πάσχει από Αλτσχάιμερ, είχε εκδοθεί και Silver Alert από τη «Γραμμή Ζωής». Πρόκειται για έναν αδύνατο άνδρα με 1,80 μ. ύψος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε λευκό καπέλο, καρό καφέ σακάκι, καρό μπλε πουκάμισο, πουλόβερ γκρι με ρίγες και μαύρες γαλότσες.

Επί ποδός Αστυνομία και Πυροσβεστική

Επί πέντε ημέρες ειδικές δυνάμεις από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική βρίσκονταν επί ποδός αναζητώντας τον ηλικιωμένο σε όλο τον δήμο Πλατανιά, αλλά και όπου αλλού είχε υποδείξει η οικογένειά του ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει καταφύγει.

Καθημερινά, λίγο πριν το χάραμα, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος με δύο άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης ως συνοδούς ξεκινούσε από το Ηράκλειο με προορισμό τον Πλατανιά για να συμμετέχουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Παράλληλα μέρος στην αναζήτηση ελάμβαναν τα ΤΑΕ, η Ασφάλεια Χανίων, αστυνομικοί από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά καθώς και δυνάμεις από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια της ημέρας «χτένιζαν» την περιοχή αλλά σταματούσαν όταν έπεφτε το σκοτάδι για να ξεκινήσουν ξανά την επόμενη μέρα. Αυτή η διαδικασία διήρκησε επί πέντε ημέρες.

Η «Γραμμή Ζωής» παραμένει ανοιχτή για οποιοσδήποτε γνωρίζει και παρακαλείται να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.