Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, καθώς ομάδα ατόμων εντός και εκτός του Ιδρύματος κρατούσε όμηρο στο γραφείο του τον κοσμήτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοσμητείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη (14/10) μια ομάδα των περίπου 30 ατόμων δεν άφηνε τον κοσμήτορα να βγει από το γραφείο του από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, δεν τον άφηναν να χρησιμοποιήσει το κινητό του, ενώ δεχόταν ύβρεις. Μάλιστα, δύο μεγαλόσωμα άτομα βρίσκονταν στην είσοδο του γραφείου και ρύθμιζαν ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε. Το περιστατικό θυμίζει ένα αντίστοιχο περιστατικό που είχε συμβεί πέρυσι στην ΑΣΟΕΕ, όταν φοιτητές κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη με μήνυμα υπέρ των καταλήψεων.

Η παράνομη αφισοκόλληση

Αφορμή για το περιστατικό ήταν η πρόθεση του κοσμήτορα να καταγγείλει φοιτητή επειδή είχε κολλήσει αφίσα όχι στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής αλλά σε τοίχο της σχολής, κάτι που είναι παράνομο.

Η ανακοίνωση της κοσμητείας που δημοσιεύει το ekriti.gr:

ανακοίνωση κοσμητείας πολυτεχνείου Κρήτης