Για την πληροφορία ότι υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη, μιλάει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας στο Newsbeast.

Σύμφωνα με τον κο Λέκκα, μετά τον σεισμό των 6, 3 ρίχτερ έγινε ήδη ένα ανεπασίσθητο, μη μετρήσιμο τσουνάμι μετά το σεισμό των 6,3 ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Κατά τον ίδιο, ο συναγερμός για τσουνάμι ή η ποθανότητα να προκληθεί μεγαλύτερο τσουνάμι τώρα, δεν είναι υπαρκτή.

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Όως τονίζει ο ίδιος: οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά αυτή τη στιγμή το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 12.24, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου κι είχε βάθος μόλις 8,2 χλμ. Όπως λέει ο κος Λέκκας: «παρακολουθούμε στενά την πλούσια μετασεισμική ακολουθία που ήδη εξελίσσεται στο συγκεκριμένο σημείο. Επαναλαμβάνω ότι κατά πως όλα δείχνουν, ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει σχέση με τα ρήγματα που αφορούν στο Αρκαλοχώρι. Η εικόνα που έχουμε για τις ζημιές είναι ότι πρόκειται κυρίως για ρωγμές σε μερικά κτίρια και όχι για κάτι το πολύ σοβαρό. Ήταν επιφανειακός ο σεισμός γι’ αυτό και προκλήθηκαν αυτές οι ρωγμές».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.